Λάχανο Κοκκινιστό

Λάχανο Κοκκινιστό

Υλικά:
1 λάχανο μετρίου μεγέθους, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλου μεγέθους ψιλοκομμένο
1 πράσο μετρίου μεγέθους
1 κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
3 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1/3 κουταλάκι πάπρικα
2 φλιτζάνια νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια του λάχανου να βράσουν για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τις ντομάτες, το σέλινο, το κρασί, την πάπρικα και τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να σωθούν τα υγρά.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Μοναστηριακά Προϊόντα που σας προτείνουμε

X