Μεταξοτυπία άριστης ποιότητας με τους Αγίους Πέτρο και Παύλο. "Ζωντανά" χρώματα και χρυσό φόντο 22Κ σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι φτιαγμένη στο Ιερό Κελίον Αγίου Νικολάου στο Άγιον Όρος. Η εικόνα προσφέρεται συσκευασμένη σε σκληρό χάρτινο κουτί.
Διαστάσεις: 23 x 29 εκ.
Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Έζησε στην Καπερναούμ και ψάρευε στη λίμνη της Γεννησαρέτ. Από εκεί έφυγε ακολουθώντας τον Χριστό. Σύμφωνα με την παράδοση δίδαξε το Ευαγγέλιο φτάνοντας μέχρι την Ρώμη, όπου επί Νέρωνος, υπέστη μαρτυρικό θάνατο περί το έτος 64 μ.Χ.
Ο Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας. Αρχικά, ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Η μεταστροφή του συνέβη το 36 μ.Χ., όταν έγινε θαύμα και φανερώθηκε μπροστά του ο Χριστός. Αποκεφαλίστηκε το 66 ή 68 μ.Χ. και θεωρείται ο πρώτος Χριστιανός θεολόγος μετά τον Ένα. Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος εορτάζουν στις 29 Ιουνίου.