ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Άγιον Όρος - Προσκύνημα στο "Περιβόλι της Παναγίας"

Κωδικός: B4362
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Γλώσσα:

Άγιον Όρος - Προσκύνημα στο "Περιβόλι της Παναγίας"

    Ο συγγραφέας και φωτογράφος Λουκάς Λίλιος, μετά από ατέλειωτα ταξίδια, μετακινήσεις, πεζοπορίες, φωτογραφικές λήψεις και μελέτες πατερικών κειμένων και βιβλίων, μας ανοίγει τις «πόρτες» του Αγίου Όρους. Μας βάζει στο πραγματικό  θησαυροφυλάκιο,  στο κάστρο της Ορθοδοξίας, το μυρωμένο περιβόλι της Παναγίας, το στολίδι της φύσης και της Ελλάδας, το Άγιον Όρος.
    Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο, «Μοναχισμός και Μοναχοί», παρουσιάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που βοηθούν τον αναγνώστη να αποκομίσει την απαραίτητη γνώση αναφορικά με τη μοναχική ζωή (διαδικασία μοναχισμού, στάδια, ενδυμασία και γενικές πληροφορίες για τη ζωή του μοναχού).
    Εν συνεχεία, στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Επισκέπτες – Προσκυνητές», ο συγγραφέας πραγματεύεται θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία εισόδου στο Άγιον Όρος, τη διαμονή και τη μετακίνηση του επισκέπτη, αλλά και τη συμμετοχή του στην πνευματική ζωή. Δεν παραλείπεται σαφώς η παράθεση και η περιγραφή των κυριότερων διαδρομών που μπορεί ο επισκέπτης να πραγματοποιήσει, αλλά και των περιοχών του Όρους με ιδιαίτερη πνευματικότητα και φυσική ομορφιά (Έρημος του Αγίου Όρους, Καρούλια, Καυσοκαλύβια, Κατουνάκια, Βίγλα).
    Κατόπιν, στο τρίτο κεφάλαιο με τίτλο «Γενικά για το Άγιον Όρος», γίνεται αρχικά αναφορά στο φυσικό περιβάλλον (νερά, χλωρίδα, πανίδα, βότανα, κλίμα και άλλα στοιχεία). Ακολουθεί η λεπτομερής καταγραφή και περιγραφή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των οικισμών του Αγίου Όρους και ολοκληρώνεται αυτό το κύριο κεφάλαιο με την αναλυτική περιγραφή των 20 Κυρίαρχων Μονών του Αγίου Όρους και των εξαρτημάτων τους (σκήτες, κελιά, καλύβες, καθίσματα, ησυχαστήρια, ασκηταρειά, εγκλείστρες).
    Στο τέταρτο κεφάλαιο, γίνεται ειδική μνεία στην αρχιτεκτονική και την τέχνη που αναπτύχθηκε, αλλά και στον πνευματικό πλούτο που υπάρχει σε κάθε Μονή και στα εξαρτήματά της (βιβλία, χειρόγραφα, περγαμηνές, εικόνες).

Σελίδες: 192
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X