Απάνθισμα Ύμνων Παρακλητικών

Κωδικός: BI3354
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
3.50€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Απάνθισμα Ύμνων Παρακλητικών

    Η προσευχή είναι η ζωή της ψυχής και «όπως το σώμα χρειάζεται τον αέρα για να αναπνέει, έτσι και η ψυχή χρειάζεται την προσευχή», λέγει ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος. Ένας τρόπος προσευχής είναι και οι Παρακλητικοί Κανόνες, με τους οποίους παρακαλούμε τον ίδιο τον Κύριο, ή ζητούμε από την Παναγία και τους Αγίους να διαβιβάσουν τα αιτήματά μας. Οι Άγιοι χαίρονται όταν τους παρακαλούμε και μεταφέρουν τις ικεσίες μας στην Κυρία Θεοτόκο, την ακαταίσχυντη ελπίδα των πιστών, και στον Χριστό.
    Το παρόν τεύχος αποτελεί μία επιλογή Παρακλήσεων: στον Χριστό, στην Παναγία και σε μερικούς Αγίους. Η τελευταία απευθύνεται στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ως ταπεινό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας προς αυτόν. Θα θέλαμε να εκφράσουμε εδώ τις θερμές ευχαριστίες μας προς την Γερόντισσα Φιλοθέη του Ιερού Ησυχαστηρίου της Σουρωτής, για την ολοπρόθυμη παραχώρηση του Παρακλητικού Κανόνος στον Άγιο.
     Ευχόμαστε το μικρό αυτό πόνημα να αποβεί σε πνευματική ωφέλεια των εν Χριστώ αδελφών που θα το χρησιμοποιήσουν. Ας γίνει αφορμή να πλησιάσουμε περισσότερο τους Αγίους και δι' αυτών τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Περιεχόμενα:
Πρόλογος
Ικετήριος εις τον Ιησούν Χριστόν
Εις την Γοργοϋπήκοον Υπεραγίαν Θεοτόκον
Εις τον Ευαγγελιστήν Ιωάννην
Εις τον άγιον Ιωάννην τον Χρυσόστομον
Εις τον όσιον Ιωάννην τον Ρώσον
Εις τον όσιον Παΐσιον τον Αγιορείτην

Σελίδες: 196
Διαστάσεις: 13 x 20 εκ.