Αρώνια - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Κωδικός: MF3391
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
6.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Αρώνια - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Μοναστηριακή Αρώνια (Aronia melanocarpa) από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συσκευασία doypack που ανοίγει και κλείνει πολλές φορές με ασφάλεια.   

Οι καρποί της Αρώνιας εντάσσονται στην οικογένεια των λειτουργικών τροφίμων όπως λέγονται, είναι δηλαδή τρόφιμα με αυξημένες αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ουσίες που επιφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό, προλαμβάνοντας και θεραπεύοντας ασθένειες.

Θεραπευτικές ιδιότητες:
- Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθώντας σημαντικά στην καταπολέμηση των ιώσεων. Ανακουφίζει από βρογχίτιδα.
- Βοηθά στην προστασία του γαστρικού βλεννογόνου, ενώ ερευνάται η αντικαρκινική της δράση στο πεπτικό σύστημα (καρκίνος του παχέος εντέρου). Χρησιμοποιείται σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς.
- Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης και την μείωση των θρόμβων στο αίμα, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς της σε φλαβονοειδή.
- Μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και άρα βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη.
- Έχει ευεργετικές δράσεις στο ήπαρ, τα νεφρά και πιθανή ευεργετική δράση κατά της παγκρεατίτιδας.
- Βοηθά στην αναστολή του οξειδωτικού στρες που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη γέννηση διαφόρων νοσημάτων όπως είναι η ελκώδης κολίτιδα, το Alzheimer και η εμφάνιση των ελεύθερων ριζών. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
- Συμβάλει στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
- Είναι ωφέλιμη σε αθλητές και ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες θεραπευτικές αγωγές.
- Αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές και κόπωση.
- Ενισχύει και διεγείρει την ανάπλαση των μυών και των συνδετικών ιστών.
- Η υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο ωφελεί την ανάπτυξη των παιδιών.

Προφυλάξεις - Αντενδείξεις: Η κατανάλωση των καρπών της Αρώνιας πρέπει να γίνεται με προσοχή από ασθενείς με θρομβοφλεβίτιδα και προβλήματα πήξης του αίματος, καθώς η χρήση μεγάλων δόσεων καρπών Αρώνιας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένους δείκτες πήξης του αίματος.

Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές, ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Καθαρό βάρος: 50 γρ.

Πήγες:
Ιωάννης Σπανός: «Η Καλλιέργεια της Αρώνιας: Ένα φυτό με...χίλιες χρήσεις»
www.aroniaproducers.gr