Δαφνέλαιο Ιερού Κελίου Εισοδείων Της Θεοτόκου

Κωδικός: MF29
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
4.50€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Δαφνέλαιο Ιερού Κελίου Εισοδείων της Θεοτόκου 

    Η Δάφνη η ευγενής (Laurus nobilis, από τη λατινική ρίζα laur που σημαίνει έπαινος, τιμή) γνωστή από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων και των καρπών της, χρησιμοποιήθηκε από τους Ιπποκράτη και Διοσκουρίδη, για την παρασκευή ιαματικών σκευασμάτων. Στη λαϊκή θεραπευτική φαρμακολογία θεωρείται ως αντιρρευματικό, ανακουφιστικό των κουρασμένων μυών και των ταλαιπωρημένων αρθρώσεων, εναντίον της παραμορφωτικής αρθρίτιδας και ως βοηθητικό της πέψης. Τα φύλλα και οι καρποί της δάφνης περιέχουν αιθέρια έλαια, αλκαλοειδή, ταννίνη και λιπαρά οξέα όπως λαουρικό, παλμιτικό και ελαιϊκό οξύ.
    Με μηχανική συμπίεση των καρπών παίρνουμε το δαφνέλαιο και από την απόσταξη των φύλλων, αιθέριο έλαιο. Στο Άγιον Όρος εξάγεται άριστης ποιότητας δαφνέλαιο με βρασμό των καρπών. Το εκχύλισμα της δάφνης καταπολεμά τα φουσκώματα και ανοίγει την όρεξη. Το δαφνέλαιο, είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά καλλυντικά σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για την περιποίηση των μαλλιών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, σταματάει την τριχόπτωση, μαυρίζει το μαλλί και του δίνει λάμψη χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.

Χρήση: Απλώστε μικρή ποσότητα στα μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ζεστή πετσέτα και αφήστε το να δράσει για μια ώρα τουλάχιστον (η ζέστη ενισχύει την τονωτική και θεραπευτική δράση του). Εάν έχετε την χρονική δυνατότητα αφήστε τα έτσι όλο το βράδυ και το πρωί λουσθείτε κανονικά. Έχετε ωστόσο υπόψη ότι, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, ενδέχεται η χρήση του δαφνέλαιου να βαρύνει την τρίχα και να εντείνει τη λιπαρότητα. Το «μυστικό» για να απαλλαγείτε πιο εύκολα από το λάδι μετά τη θεραπεία είναι να μη βρέξετε τα μαλλιά πριν βάλετε το σαμπουάν. Ρίξτε όσο σαμπουάν χρειάζεστε στην παλάμη σας, αναμείξτε το με λίγο ζεστό νερό και μετά απλώστε το στα λαδωμένα μαλλιά.

Εξωτερική χρήση.

Περιεκτικότητα: 10 ml.