ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR
ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ
greek english

Έλαιο Λάβδανου Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Κωδικός: MF5034
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
7.00€

   Μοναστηριακό έλαιο με βάση την ρητίνη του αλάδανου ή λάβδανου από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Η λαδανιά (αλαδανιά, αγκίσαρος) είναι το αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό Cistus creticus. Η ρητίνη της λαδανιάς παράγεται από τα αδενικά τριχώματα του φυτού μόνον κάτω από τις αντίξοες (υψηλές) θερμοκρασίες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη ρητίνη περιέχονται οργανικές ενώσεις που ονομάζονται λαβδανικά διτερπένια, οι οποίες σύμφωνα με μελέτες παρουσιάζουν αντιμικροβιακές και αντιγηραντικές ιδιότητες χάρη στην κυτταροστατική τους δράση (εμποδίζουν δηλαδή τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και τελικά αποτρέπουν τη γήρανση και τη δημιουργία όγκων).
    Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το λάδανο σε θυμιάματα και αλοιφές. Απέδιδαν στο βότανο αντιρρευματικές, αντισηπτικές και στυπτικές θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ με τους καρπούς του φυτού έφτιαχναν αφέψημα, που σταματά τη διάρροια. Τα φύλλα της λαδανιάς έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε άλλο φυτό στην Ευρώπη, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελευθέρων ριζών. Παλιότερα ορισμένοι αρτοποιοί το έβαζαν στο φούρνο τους για να αρωματίζουν τα παξιμάδια. Αποτελεί ακόμα ένα από τα 40 συστατικά του Αγίου Μύρου που φτιάχνεται κάθε 10 χρόνια στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ευεργετικές ιδιότητες:  Είναι κατάλληλο για δερματικές παθήσεις, εγκαύματα, επούλωση πληγών και ρευματικούς πόνους. Επίσης, χρησιμοποιείται και ως λοσιόν προσώπου χάρη στην κυτταροστατική του δράση (αντιρυτιδικές ιδιότητες). Ιδανικό για τις πανάδες.

Προφυλάξεις - Αντενδείξεις: Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Περιεχόμενο: 50 ml.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσης Προτείνουμε

X