Επίσκεψη στο Άγιον Όρος - Γραφείο προσκυνητών Αγίου Όρους

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος - Γραφείο προσκυνητών Αγίου Όρους

Για να επισκεφθεί κάποιος το Άγιον Όρος, χρειάζεται να έρθει σε επικοινωνία με το γραφείο προσκυνητών, για να προγραμματίσει την ακριβή ημέρα εισόδου του σ’ αυτό, ώστε να εκδοθεί το απαραίτητο διαμονητήριο.Το τηλέφωνο επικοινωνίας του γραφείου προσκυνητών στην θεσσαλονίκη είναι: 2310-252575 - fax: 2310-222424. Διεύθυνση: Εγνατίας 109 τ.κ.: 54635 Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο γραφείου προσκυνητων  Ουρανούπολη: τηλ.: 23770 71421
Τα στοιχεία που ζητούνται από το αρμόδιο γραφείο είναι τα εξής: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, έτος γεννήσεως, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου , ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα αρχή. 
Ο υπεύθυνος του γραφείου προσκυνητών στην Θεσσαλονίκη θα σας κατατοπίσει επακριβώς για όλες τις λεπτομέρειες για την για την είσοδο σας στο Άγιον Όρος από την Ουρανούπολη ή την Ιερισσό Χαλκιδικής.
Η παραλαβή του Διαμονητήριου γίνεται από το γραφείο προσκυνητών στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής την ημέρα της αναχώρησης με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. 

Το ωράριο λειτουργίας στην Ουρανούπολη είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από 05:30 - 13:00, το Σάββατο από 06:30 - 13:00 και την Κυριακή από 08:00 - 13:00. Καλό θα είναι οι επισκέπτες να βρίσκονται εκεί τουλάχιστον 1 ώρα πριν την αναχώρηση τους.
Aν θέλετε να βρείτε το μέρος που επιθυμείτε για την επίσκεψη σας στο Άγιον Όρος καλό θα είναι να κλείσετε έγκαιρα την άδεια εισόδου, μέχρι και δύο μήνες νωρίτερα γιατί ο αριθμός των προσκυνητών είναι περιορισμένος κάθε μέρα.

Το κόστος αυτή τη στιγμή για την έκδοση του διαμονητηρίου είναι :
25 € για Χριστιανούς Ορθόδοξους.
30 € για τους Ετερόδοξους - Αλλόθρησκους.
10 € για ειδικές ομάδες προσκυνητών (μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, ανάπηροι).
Δωρεάν για τους πολύτεκνους.

Μοναστηριακά Προϊόντα που σας προτείνουμε

X