Λόγοι Περί Πνευματικής Ζωής Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Κωδικός: BI1431
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
7.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Λόγοι Περί Πνευματικής Ζωής Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

    Το βιβλίο περιέχει δύο επιμέρους κεφάλαια: το "Περί πνευματικού αγώνος", το οποίο είναι εμπλουτισμένη έκδοση του ομότιτλου κεφαλαίου που περιέχεται στο αρχικό βιβλίο, και το "Περί πνευματικής μελέτης", που εκδίδεται για πρώτη φορά.
    Στο κεφάλαιο "Περί πνευματικής μελέτης" παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο ο όσιος Γέροντας Πορφύριος προσέγγιζε και μελετούσε τα κείμενα της Εκκλησίας. Ο Γέροντας σε κάθε ευκαιρία κατέφευγε με πόθο στον αστείρευτο πλούτο των εκκλησιαστικών και πατερικών κειμένων, για να αντλήσει και να μεταδώσει μέσω αυτών χαρά και αγαλλίαση εν Χριστώ. Με την απλότητα που τον χαρακτήριζε, παρακινούσε τα πνευματικά του παιδιά να προστρέχουν στα κείμενα -όπως άλλωστε και ο ίδιος το έκανε σε όλη του τη ζωή- για ωφέλεια και πνευματική αναψυχή. Με τον τρόπο αυτό μετάγγιζε αγιοπνευματική χάρη, έδινε απαντήσεις σε καίρια ζητήματα και ταυτόχρονα παιδαγωγούσε, διδάσκοντας μέσα από τα κείμενα τρόπους πνευματικού αγώνα.
    Ευχόμαστε η πλούσια πνευματική παρακαταθήκη και οι ευχές του οσίου Γέροντος Πορφυρίου να μας στηρίζουν όλους στον αγώνα για την εν Χριστώ ζωή. (Από την εισαγωγή της έκδοσης).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
-Αντί προλόγου
-Εισαγωγή
-Βιογραφικό Σημείωμα
-Περί Πνευματικού Αγώνος
-Περί Πνευματικής Μελέτης
-Γλωσσάριο

Σελίδες: 128
Διαστάσεις: 13 x 22 εκ.