Μέλι Κισσού Αγίου Όρους

Κωδικός: MP4007
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
14.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

   Στην περιοχή των Βατοπαιδινών Κελιών του Αγίου Όρους, εκεί που συναντάμε τις συστάδες βελανιδιάς, οι κορμοί των δένδρων είναι καλυμμένοι με πολυετείς κισσούς όπως επίσης και οι βαθύσκιωτες, υγρές ρεματιές και τα εγκαταλελειμμένα πετροντούβαρα των παλιών κελιών που βρίσκονται εκεί κοντά. Στην περιοχή αυτή συλλέγετε το Αγιορείτικο Μέλι Κισσού με πρόσμιξη από το μελίτωμα των βελανιδιών. Γι αυτό εξάλλου το χρώμα του μελιού αυτού είναι πιο σκούρο από ότι συνήθως και η ρευστότητα του καλή.
   Έχει ιδιαίτερο άρωμα και μέτρια γλυκύτητα. Σε μερικές χρονιές και αναλόγως των καιρικών συνθηκών, μπορεί να έχει και μια ελαφρά πικράδα. Η κρυστάλλωση που μπορεί να εμφανιστεί είναι φυσική διεργασία σε όλα τα μέλια που δεν έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία. Είναι πλούσιο σε ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία (ψευδάργυρο), και αντιοξειδωτικά.
     Ο Κισσός είναι έρπων και αναρριχόμενος αειθαλής θάμνος. Κατατάσσετε ως πολύ σημαντικό μελισσοκομικό φυτό του φθινοπώρου με πλούσια παραγωγή γύρης, νέκταρος, και πρόπολης βοηθώντας παράλληλα τις Βασίλισσες να ανανεώσουν τον πληθυσμό τους αλλά και το μελίσσι να ξεχειμωνιάσει με ασφάλεια. Το μέλι δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία ή φιλτράρισμα.