Πολυποικιλιακό μέλι από τα πευκοδάση της Γιοβάνιτσας και τις όψιμες ανοιξιάτικες ανθοφορίες της Βορειοανατολικής πλευράς του Αγίου Όρους. Σπαθόχορτα ή Βάλσαμο, Σκούπες ή Μαρούβιο, Κοντορίγανες και πολλά ακόμη φυτά της πλούσιας χλωρίδας του ευλογημένου αυτού τόπου, βοήθησαν τις μέλισσες να δημιουργήσουν το αρωματικό αυτό μέλι.
Λεπτό άρωμα στην μύτη, χρυσαφένιο χρώμα στο φως, πλούσια βουτυρώδη γεύση με ιδιαίτερα ευχάριστη επίγευση ανάμεσα σε εσπεριδοειδή και αγνό κερί. Το αγιορείτικο μέλι είναι φυσικό, άθερμο, αφιλτράριστο, μη παστεριωμένο και είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέλι.