Μείγμα Βοτάνων για την Μείωση του Σακχάρου στο Αίμα - Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου

Κωδικός: MF3336
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
12.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Συστατικά: Ελιά (Olea Europea), Φασκόμηλο (Salvia officinalis), Άρκτιο (Arctium lappa), Τριγωνέλλα (Trigonella foenum-graecum L.),  Μύρτιλλος (Vaccinium myrtillus), Γύμνεμα (Gymnema sylvestre), Κανέλα (Cinnamomum zeylanicum).

Ευεργετικές ιδιότητες:
- Η Ελιά (Olea Europea) προκαλεί έκκριση ινσουλίνης και αυξάνει την περιφερειακή απορρόφηση της γλυκόζης.
- Το Φασκόμηλο (Salvia officinalis) έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες που οφείλονται στην γλυκοκυνίνη (φυτική ινσουλίνη).
- Το Άρκτιο (Arctium lappa) μειώνει το επίπεδο σακχάρου και έχει διουρητικές ιδιότητες.
- Η Τριγωνέλλα (Trigonella foenum-graecum L.) αυξάνει το μυϊκό σύστημα, είναι τονωτικό - δυναμωτικό και μειώνει το σάκχαρο.
- Ο Μύρτιλλος (Vaccinium myrtillus) ενισχύει την μικροκυκλοφορία, προφυλάσσει τον βυθό του οφθαλμού και δρα ως φυτική ινσουλίνη.
- Το Γύμνεμα (Gymnema sylvestre) στην κινεζική παράδοση είναι γνωστό ως Gur-Mar (καταστροφέας των σακχάρων) και εμποδίζει τους κυτταρικούς υποδοχείς της γλυκόζης σε εντερικό και στοματικό επίπεδο, μεταβάλλει δηλαδή την γεύση. Επίσης, προφυλάσσει από τις αγγειακές, νευρολογικές, νεφρικές και οφθαλμικές βλάβες.
- Η Κανέλα (Cinnamomum zeylanicum) βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά την ινσουλίνη.

Χρήση: Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Το ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Το σουρώνουμε και το πίνουμε μια φορά την ήμερα όταν χρειάζεται. Το ρόφημα αυτό χρησιμοποιείται κατά περίπτωση και όχι συστηματικά και συνεχόμενα. Συνήθως λαμβάνεται όταν για παράδειγμα έχει προηγηθεί βαρύ ή δύσπεπτο γεύμα από άτομα που έχουν σάκχαρο.

Προφυλάξεις - Αντενδείξεις: Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Καθαρό βάρος: 75 γρ.