Παναγία Γαλακτοτροφούσα - Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Παναγία Γαλακτοτροφούσα - Ιερά Μονή Χιλανδαρίου (κλικ για το χάρτη)

    Η εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας, πάντα σύμφωνα με προφορικές παραδόσεις που βρίσκονται στη Μονή Χιλανδαρίου, βρισκόταν στη Λαύρα του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Πριν πεθάνει ο Όσιος Σάββας, είπε σ' αυτούς που ήταν γύρω από το κρεβάτι του, ότι κάποτε θα επισκεφθεί τη Λαύρα κάποιο βασιλοπαίδι, Σάββας ονομαζόμενος και αυτός. Να του δοθεί λοιπόν η εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης σαν ευλογία. Γεγονός που έγινε τον 13ο αιώνα, όταν τη Λαύρα επισκέφθηκε ο Άγιος Σάββας ο Σέρβος, κτήτορας της Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. Αυτός μετέφερε την αγία αυτή εικόνα στο Άγιον Όρος, και συγκεκριμένα στη μονή, την οποία ο ίδιος ίδρυσε.
    Ο νέος Σάββας την αφιέρωσε στο σερβικό Κελί των Καρυών "Τυπικαριό", όπου ο ίδιος συχνά διέμενε και όπου υπάρχει μέχρι σήμερα τοποθετημένη στο τέμπλο στα δεξιά της Ωραίας Πύλης, δηλαδή στη θέση της εικόνας του Χριστού, η οποία βρίσκεται στα αριστερά αντίθετα με την επικρατούσα συνήθεια.

Δείτε εδώ όλες τις εικόνες της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας.

Παναγία Γαλακτοτροφούσα - Ιερά Μονή ΧιλανδαρίουΠαναγία Γαλακτοτροφούσα - Ιερά Μονή ΧιλανδαρίουΠαναγία Γαλακτοτροφούσα - Ιερά Μονή Χιλανδαρίου

Μοναστηριακά Προϊόντα που σας προτείνουμε

X