Πάτερ Άγιε Ευλόγησον

Κωδικός: B4176
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
3.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Πάτερα Άγιε Ευλόγησον
Λόγος εις τον Άγιον Παΐσιον. Λόγος περί του Μυστηρίου της Πίστεως.

    Ο ιερομόναχος Δαβίδ Καρεώτης (1967-2016) έζησε κατά την ύψιστη εντολή της Ορθοδοξίας, αφιερώνοντας εαυτόν στον Κύριό μας με όλη την δύναμη της καρδιάς και του πνεύματός του. Ακολούθησε αδιαλείπτως και μια δεύτερη εντολή, αγαπώντας τον πλησίον του ως εαυτόν και στις πλείστες των περιπτώσεων, υπεράνω εαυτού.
   Διακόνησε τους συνανθρώπους του για πολλά χρόνια και με πολλούς τρόπους. Διατέλεσε εφημέριος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Ελάφρυνε το βάρος από τις ψυχές δεκάδων ανθρώπων ως πνευματικός τους. Διακόνησε σε μοναστηριακές πανηγύρεις ως μάγειρας. Κυρίως όμως, υπηρέτησε τις ολονύκτιες ακολουθίες των πανηγύρεων ως τυπικάρης. Ταυτόχρονα, υπέφερε από πλείστες ασθένειες, αλλά ουδέποτε έδειξε τον πόνο του ή παραπονέθηκε γι’ αυτές.
    Το παρόν βιβλίο με τίτλο «Πάτερ Άγιε, ευλόγησον» αποτελεί την πρώτη προσπάθεια να δημοσιευθεί το έργο του και περιέχει δύο από τους λόγους του. Ο πρώτος λόγος με τίτλο «Λόγος εις τον Άγιον Παΐσιον» είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παΐσιο, τον οποίον γνώριζε προσωπικά. Ο δεύτερος με τίτλο «Λόγος περί του Μυστηρίου της Πίστεως» αναφέρεται σε υψηλότερα πνευματικά ζητήματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

Σελίδες: 63
Διαστάσεις: 12 x 20 εκ.