Πλατυσμός της Καρδιάς

Κωδικός: BI3383
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
17.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Πλατυσμός της Καρδιάς
Γέροντας Σωφρόνιος.

    Ο "Πλατυσμός της Καρδίας" απαρτίζεται από μια σειρά διαλέξεων του αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζάχαρου) σε συνέδριο κληρικών της ορθόδοξης επισκοπής Wichita και Κεντρικής Αμερικής, του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Περιλαμβάνει επίσης δύο ομιλίες του στο μοναστικό συνέδριο που διοργανώθηκε στην ίδια επισκοπή μετά το προαναφερθέν συνέδριο.
    Στα κείμενα αυτά παρουσιάζεται η φύση και ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης με βάση τον γραπτό και τον προφορικό λόγο δύο σπουδαίων πνευματικών μορφών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της εποχής μας: του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη (1866-1938) και του πιστού μαθητή του, Γέροντος Σωφρονίου (1896-1993), ιδρυτή και κτήτορα της Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται στο Έσσεξ της Αγγλίας.
    Ο συγγραφέας του βιβλίου αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας, αδελφός της εν λόγω Ιεράς Μονής, αποδεικνύει με τον λόγο του τη συνέχιση του χρυσού νήματος της παραδόσεως, η οποία μεταδίδεται από γενεά σε γενεά, και αναδεικνύει την έμπνευση που γεννιέται από την θεωρία του Κυρίου εν δόξης. (Από την παρουσίαση του βιβλίου).

Σελίδες: 371
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.