Παλαιά Διαθήκη | Παραλλειπόμενα Α & Β - Έδρα Α & Β - Νεεμίας - Τωβίτ - Ιούδειο - Εσθήρ - Μακκαβαίων Α, Β & Γ

Κωδικός: B4481
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα

Παλαιά Διαθήκη | Παραλλειπόμενα Α - Παραλλειπόμενα Β - Έδρα Α - Έδρα Β - Νεεμίας - Τωβίτ - Ιούδειο - Εσθήρ - Μακκαβαίων Α - Μακκαβαίων Β - Μακκαβαίων Γ
Υπό Ερμολάου Μοναχού Αγιορείτου

Αρχαίο κείμενο και ερμηνευτική απόδοσις στα νεοελληνικά.

    Θα πω και εγώ μαζί με τον Τωβίτ: "Ευλογητός ο Θεός ο σώζων εις τους αιώνας και η βασιλεία αυτού" και με την Ιουδίθ: "Κύριε είσαι μεγάλος και ένδοξος, θαυμαστός για τη δύναμή σου, ανυπέρβλητος", γιατί αξίζει όσες εμένα τον αμαρτωλό και ανάξιο να ολοκληρώσω το έργο της ερμηνείας όλης της Αγίας Γραφής σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ευχαριστώ τον Κύριον γιατί εκπλήρωσε την επιθυμία μου να έχουν πλέον οι ορθόδοξοι μία ερμηνεία της Αγίας Γραφής ΟΡΘΌΔΟΞΗ.
    Ασφαλώς όλοι βλέπουμε ότι εχθροί μοχθηροί μας έχουν περικυκλώσει, οι οποίοι επιζητούν την απώλεια της ψυχής και της ζωής των ανθρώπων. Όργανα του Σατανά επιβάλλουν νόμος αντίθετους προς τον νόμο του Θεού. Καταργούν κάθε ελευθερία του ατόμου, χλευάζουν τον Θεόν και το πλάσμα του. Σφραγίζουν τους ανθρώπους με τα πολλαπλά σφραγίσματα του Αντιχρίστου. Νομιμοποιούν την αμαρτία και την τιμούν. Καταδικάζουν τους πιστούς στον Θεόν και τους τιμωρούν μέχρι θανάτου, εάν δεν υπακούσουν στους παράνομους νόμους τους.
    Το χειρότερο κακό όμως είναι η απουσία του κλήρου, ή μάλλον η συνευδοκία και συνταύτιση με τους νόμους του Αντιχρίστου. Οι ίδιοι οι ποιμένες, που θα έπρεπε να οδηγούνται της αντιστάσεως σε αυτήν την επέλαση του Διαβόλου, οδηγούν τους πιστούς στον βόθρο, στον οποίο έχουν πέσει και αυτοί.
    Εμείς όμως όπως οι Μακκαβαίοι θα αντισταθούμε σε αυτούς, δεν θα υπακούσουμε στα αντίθεα προστάγματά τους. Προτιμούμε τον θάνατο παρά την κοινωνία με αυτούς και με εκείνους που κοινωνούν με αυτούς. Ακολουθούμε πιστά τους νόμους του Χριστού μου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων, δεν παρεκκλίνουμε στο παραμικρό, και φωνάζουμε μαζί με τον Ματταθία με δυνατή φωνή: "και εάν ακόμη όλα τα έθνη της Βασιλείας του βασιλέα υπακούσουν σε αυτόν, ώστε να απομακρυνθεί ο καθένας από τη λατρεία των Πατέρων του, και διαλέξουν να υπακούσουν στις εντολές του, εγώ όμως και οι υιοί μου και οι αδελφοί μου θα ακολουθήσουμε τη διαθήκη των Πατέρων μας. Ο Θεός να μας προστατεύει να μην εγκαταλείψουμε τον νόμο του και τις αποφάσεις του".
    Και μαζί με τους 7 αδελφούς και τη μητέρα τους που συνελήφθησαν και πιέζονταν από τον βασιλέα να φάνε από τα απαγορευμένα χοιρινά κρέατα και βασανίζονταν με μαστίγια και νεύρα. Και ένας από αυτούς πήρε τον λόγο και είπε: "Τι ρωτάς και τι θέλεις να μάθεις από εμάς; Γιατί εμείς είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε παρά να παραβούμε τους πατρικούς νόμους". Και μαζί με τον Μακκαβαίο που βλέποντας την παρουσία τόσων πολλών στρατιωτών και την ετοιμασία των ποικίλων όπλων και την αγριότητα των θηρίων, άπλωσε τα χέρια του στον ουρανό και παρακάλεσε τον Κύριον που κάνει τεράστια θαύματα, Αυτόν που βλέπει τα πάντα, γνωρίζοντας ότι δεν προέρχεται από τα όπλα η νίκη. Και καθώς Αυτός κρίνει, απονέμει τη νίκη στους άξιους. Και παρακαλούσε και έλεγε τα εξής: "Εσύ, Δέσποτα, απέστειλες τον άγγελο σου, όταν ήταν βασιλέας της Ιουδαίας ο Εζεκίας, και θανάτωσε από το στρατόπεδο του Σενναχηρείμ εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες άντρες. Και τώρα, Εξουσιαστά των Ουρανών, απόστειλε τον άγγελο σου τον καλό μπροστά από εμάς, για να φοβηθούν και να τρομάξουν οι εχθροί. Η μεγάλη σου δύναμη να καταπλήξει αυτούς που ήρθαν να βλασφημήσουν εναντίον του αγίου λαού σου".
    Και έτσι θα έχουμε σύμμαχο μας και υπέρμαχο τον Κύριον μας Ιησούν Χριστόν, μαζί με τον Πατέρα και το Άγιον Πνεύμα, τώρα και πάντα και σε όλους τους αιώνες. Αμήν.

Άγιον Όρος
Πάσχα του 2022
Ερμόλαος μοναχός Αγιορείτης

(Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Σελίδες: 956

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 3,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €
Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:
•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα
•    Paypal
•    Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμο :
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR56 0172 2240 0052 2410 5752 371
- EUROBANK: GR50 0260 1830 0002 0020 0936 811
- ALPHA BANK: GR26 0140 7010 7010 0200 2032 632
-  ΕΘΝΙΚΗ GR72 0110 2840 0000 2840 0604 709
***Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσης Προτείνουμε

X