Προς Ελληνίδα

Κωδικός: BI3639
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
12.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Προς Ελληνίδα

    Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε: "Μία είναι η αξία της ζωής: η Οικογένεια. Άμα σβήσει η οικογένεια, θα σβήσει ο κόσμος". Αλλά την οικογένεια, ποιά παρουσία και ποιά κολόνα την στηρίζει; Η γυναίκα. Η μάνα. Αν λείψουν οι αληθινές μανάδες, θα σβήσει ο κόσμος όλος.
    Η γυναίκα πλάσθηκε με αναντικατάστατα χαρίσματα - δώρα του Θεού, όπως είναι το έντονο συναίσθημα της αγάπης, της στοργής, της προσφοράς, της θυσίας, της τρυφερότητας, της αγκαλιάς της. Σαν κόρη, σαν αδελφή, σαν σύζυγος, σαν μάνα.
    Τα χαρίσματα που δόθηκαν στη γυναίκα δεν συγκρίνονται με αυτά του άνδρα. Βέβαια, άλλη η θέση του άνδρα στη Δημιουργία και άλλη η θέση της γυναίκας. Μέσα στα σχέδια της Θείας Πρόνοιας, η οποία "τα πάντα εν σοφία εποίησεν", υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και αλληλοπεριχώρηση. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και ο ένας βοηθεί τον άλλον. Η βοήθεια της γυναίκας προς τον άνδρα δεν συγκρίνεται. Ιδιαίτερα στην εποχή μας. Γι' αυτό και η αγάπη του άνδρα προς την γυναίκα του πρέπει να είναι μεγαλύτερη από άλλες εποχές: "Καθώς και ο Χριστός έδωκεν εαυτόν και ηγάπησεν την Εκκλησίαν...". (Από την Εισαγωγή του βιβλίου).

Σελίδες: 238
Διαστάσεις: 17 x 23 εκ.