ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Τα Ψάρια. Συνταγές για τη Μαγειρική των Ψαριών

Κωδικός: B4246
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
24.00€ 17.00€

Τα Ψάρια. Συνταγές για τη Μαγειρική των Ψαριών

    Το εξαιρετικό αυτό τρίτομο έργο της Γερόντισσας Φεβρωνίας αποτελεί έναν εξειδικευμένο οδηγό για την μαγειρική των ψαριών με έντονο, όπως σημειώνει και η ίδια, «…το πνεύμα και την παράδοση της καθ´ ημάς Ανατολής». Η μαγειρική μας παράδοση χαρακτηριζόταν πάντοτε από την προσήλωσή της στην απλότητα και στην χρήση των αυτοχθόνων υλικών. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η δημιουργία του διατροφικού και γευστικού κώδικα της Ελληνικής Ανατολικής Μεσογείου. Τα ορθόδοξα μοναστήρια μας λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως άριστη «κρύπτη» για τον κώδικα αυτό.  
    Το έργο της Γερόντισσας  Φεβρωνίας, ηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου είναι πλήρες, πρωτότυπο και μοναδικό στο είδος του, μιας και ασχολείται αποκλειστικά με τη μαγειρική των ψαριών, παραθέτοντας κατ´ αλφαβητική σειρά πολλές συνταγές για 50 διαφορετικά ψάρια. Στις σελίδες των τριών τόμων θα βρούμε  συνταγές για ψαρόσουπες, ψάρια στην σχάρα, στο νταβά, την γάστρα και το φούρνο. Επίσης, συνοδευτικές σάλτσες, συνοδευτικές σαλάτες και πολλές χρήσιμες συμβουλές για την μαγειρική των ψαριών. Απαραίτητο εργαλείο για όσους αγαπούν την μαγειρική των ψαριών, για τους επαγγελματίες της εστίασης που θέλουν να ξεχωρίζουν, άλλα και για όσους απέχουν από την κρεοφαγία.

Οι τόμοι πωλούνται μεμονωμένοι ή όλοι μαζί.

Τόμος (Α) από Α εως Μ, σελ. 332

Αθερίνα, Γαλέος, Γαύρος, Γλώσσα, Γόπα, Γοφάρι, Γριβάδι, Δράκαινα, Ζαργάνα, Κακαβιά, Κέφαλος, Κοκάλια, Κολιός, Λαβράκι, Λούτσος, Λυθρίνι, Λύχνος, Μαγιάτικο, Μαρίδα, Μελανούρι, Μουγγρί, Μουρμούρα, Μουσμούλι, Μπακαλιάρος φρέσκος, Μπακαλιάρος παστός, Μπακαλιαράκια.
Γενικές οδηγίες για την μαγειρική των ψαριών, συνοδευτικές σάλτσες ψαριών και συνοδευτικές σαλάτες ψαριών.

Τόμος (Β) από Μ εως Σ, σελ. 332

Μπάλας, Μπαρμπούνι, Μυλοκόπι, Ξιφίας, Παλαμίδα, Πέρκα, Πεσκανδρίτσα, Πέστροφα, Ροφός, Σαλάχι, Σάλπα, Σαργός, Σαρδέλα, Σκορπίνα, Σκουμπρί, Σολομός, Σπάρος, Συναγρίδα, Σφυρίδα.
Γενικές οδηγίες για την μαγειρική των ψαριών, συνοδευτικές σάλτσες ψαριών και συνοδευτικές σαλάτες ψαριών.

Τόμος (Γ) από Σ εως Χ, σελ. 332

Τόνος, Τσιπούρα, Φαγκρί, Χέλι, Χελιδονόψαρο, Χριστόψαρο, Φιλέτα ψαριών.
Γενικές οδηγίες για την μαγειρική των ψαριών, συνοδευτικές σάλτσες ψαριών και συνοδευτικές σαλάτες ψαριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X