ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣDE

Τα Ψάρια. Συνταγές για τη Μαγειρική των Ψαριών

Κωδικός: B4246
Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
Τόμος:
24.00€ 17.00€
Επιθυμώ να ενημερωθώ όταν το προϊόν γίνει διαθέσιμο

Τα Ψάρια. Συνταγές για τη Μαγειρική των Ψαριών

    Το εξαιρετικό αυτό τρίτομο έργο της Γερόντισσας Φεβρωνίας αποτελεί έναν εξειδικευμένο οδηγό για την μαγειρική των ψαριών με έντονο, όπως σημειώνει και η ίδια, «…το πνεύμα και την παράδοση της καθ´ ημάς Ανατολής». Η μαγειρική μας παράδοση χαρακτηριζόταν πάντοτε από την προσήλωσή της στην απλότητα και στην χρήση των αυτοχθόνων υλικών. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η δημιουργία του διατροφικού και γευστικού κώδικα της Ελληνικής Ανατολικής Μεσογείου. Τα ορθόδοξα μοναστήρια μας λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως άριστη «κρύπτη» για τον κώδικα αυτό.  
    Το έργο της Γερόντισσας  Φεβρωνίας, ηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου είναι πλήρες, πρωτότυπο και μοναδικό στο είδος του, μιας και ασχολείται αποκλειστικά με τη μαγειρική των ψαριών, παραθέτοντας κατ´ αλφαβητική σειρά πολλές συνταγές για 50 διαφορετικά ψάρια. Στις σελίδες των τριών τόμων θα βρούμε  συνταγές για ψαρόσουπες, ψάρια στην σχάρα, στο νταβά, την γάστρα και το φούρνο. Επίσης, συνοδευτικές σάλτσες, συνοδευτικές σαλάτες και πολλές χρήσιμες συμβουλές για την μαγειρική των ψαριών. Απαραίτητο εργαλείο για όσους αγαπούν την μαγειρική των ψαριών, για τους επαγγελματίες της εστίασης που θέλουν να ξεχωρίζουν, άλλα και για όσους απέχουν από την κρεοφαγία.

Οι τόμοι πωλούνται μεμονωμένοι ή όλοι μαζί.

Τόμος (Α) από Α εως Μ, σελ. 332

Αθερίνα, Γαλέος, Γαύρος, Γλώσσα, Γόπα, Γοφάρι, Γριβάδι, Δράκαινα, Ζαργάνα, Κακαβιά, Κέφαλος, Κοκάλια, Κολιός, Λαβράκι, Λούτσος, Λυθρίνι, Λύχνος, Μαγιάτικο, Μαρίδα, Μελανούρι, Μουγγρί, Μουρμούρα, Μουσμούλι, Μπακαλιάρος φρέσκος, Μπακαλιάρος παστός, Μπακαλιαράκια.
Γενικές οδηγίες για την μαγειρική των ψαριών, συνοδευτικές σάλτσες ψαριών και συνοδευτικές σαλάτες ψαριών.

Τόμος (Β) από Μ εως Σ, σελ. 332

Μπάλας, Μπαρμπούνι, Μυλοκόπι, Ξιφίας, Παλαμίδα, Πέρκα, Πεσκανδρίτσα, Πέστροφα, Ροφός, Σαλάχι, Σάλπα, Σαργός, Σαρδέλα, Σκορπίνα, Σκουμπρί, Σολομός, Σπάρος, Συναγρίδα, Σφυρίδα.
Γενικές οδηγίες για την μαγειρική των ψαριών, συνοδευτικές σάλτσες ψαριών και συνοδευτικές σαλάτες ψαριών.

Τόμος (Γ) από Σ εως Χ, σελ. 332

Τόνος, Τσιπούρα, Φαγκρί, Χέλι, Χελιδονόψαρο, Χριστόψαρο, Φιλέτα ψαριών.
Γενικές οδηγίες για την μαγειρική των ψαριών, συνοδευτικές σάλτσες ψαριών και συνοδευτικές σαλάτες ψαριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 3,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €
Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:
•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα
•    Paypal
•    Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμο :
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR96 0171 4390 0064 3902 0010 138
- EUROBANK: GR98 0260 1500 0007 0020 0274 585
- ALPHA BANK: GR82 0140 7010 7010 0200 2024 931
-  ΕΘΝΙΚΗ GR67 0110 8800 0000 8800 0386 875
***Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X