ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Θεομητορικόν

Κωδικός: B4044
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Τόμος:

Θεομητορικόν   

     Στους δύο πρώτους τόμους της σειράς Θεομητορικόν περιλαμβάνονται τα προσωπογραφικά της Θεοτόκου, όπως επίσης πεζά αγιολογικά και ποιοτικά έργα εκκλησιαστικών βυζαντινών συγγραφέων που αναφέρονται σ' αυτήν. Τα έργα αυτά καλύπτουν την περίοδο από τη Σύλληψη της Παναγίας μέχρι και την μετά τον Ευαγγελισμό επίσκεψή της στην Ελισάβετ και πλαισιώνονται με τις αντιπροσωπευτικότερες βυζαντινές εικονογραφικές περιστάσεις.
    Στον τρίτο τόμο, συνεχίζοντας τη θεματολογία των δύο προηγούμενων τόμων, περιέχονται οι εξής ενότητες: Η Θεοτόκος στη Γέννηση του Ιησού Χριστού και στην Υπαπαντή, Η φυγή της αγίας Οικογενείας στην Αίγυπτο και Η Θεοτόκος με τον Ιησού δωδεκαετή στον Ναό.
Η μέθοδος που ακολουθήθηκε στον παρόντα τόμο αναφορικά με την επιλογή των βυζαντινών κειμένων και την απόδοσή τους στη νεοελληνική, την υμνογραφία και την εικονογραφία είναι η ίδια που εφαρμόσθηκε στους προηγούμενους τόμους. (...)
    Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι την έκδοση και του παρόντος τόμου ανέλαβε η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα "Λυδία" με την ευλογία του πνευματικού της πατέρα πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Θεοφίλου Ζησοπούλου. Τους ευχαριστώ θερμώς.
    Οι κόποι όλων μας για την έκδοση του βιβλίου αυτού, που ετοιμάσθηκε προς δόξαν της Θεοτόκου, πιστεύω ότι θα είναι ένας επί πλέον λόγος, πως η Παναγία, ως "η πύλη της σωτηρίας" και η "κλεις της του Χριστού βασιλείας", θα μεσιτεύσει αποτελεσματικά και για μας στον Υιό της και Κύριό μας, δεδομένου ότι "πολλά ισχύει δέσησις Μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου". (Από τον πρόλογο του βιβλίου).

Διαστάσεις: 18 x 25 εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X