Σκέψεις για τα Παιδιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία Σήμερα

Κωδικός: BI2037
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
6.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Σκέψεις για τα Παιδιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία Σήμερα (Ι. Μ. Έσσεξ)
Αδελφής Μαγδαληνής.

    Το βιβλίο αυτό είναι καρπός μιας σειράς ανεπισήμων ομιλιών, οι οποίες απευθύνονταν σε ορθοδόξους γονείς, στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου (στο Essex της Αγγλίας). Οι ομιλίες αυτές βασίστηκαν σε συμβουλές που δίδονταν, εδώ και χρόνια, σε νέους, παιδιά, γονείς και ανδρόγυνα. Οι ακροατές των ομιλιών, αλλά και μερικοί άλλοι που δεν μπόρεσαν να τις παρακολουθήσουν, μας ζήτησαν να τις δημοσιεύσουμε σε βιβλίο, ώστε να είναι προσιτές σε περισσότερους. Κάθε πρόσωπο, κάθε οικογένεια είναι μοναδική. Δεν είναι εύκολο οι προσωπικές συμβουλές, οι οποίες δόθηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να παρουσιασθούν με τη μορφή συστηματικής και γενικότερης διδασκαλίας για τη χριστιανική ανατροφή των παιδιών. Είναι σαν να γράφει κανείς μία ασκητική πραγματεία με βάση μερικά μόνο Αποφθέγματα των Πατέρων της Έρημου.
    Προτίμησα να διατηρήσω, όσο ήταν δυνατόν, τον ανεπίσημο χαρακτήρα των αρχικών ομιλιών· το μικρό αυτό βιβλίο δεν φιλοδοξεί να καλύψει όλες τις πλευρές της χριστιανικής παιδαγωγικής. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι ομιλίες απευθύνονταν σε ανθρώπους που εκκλησιάζονταν συχνά σε μοναστήρι σημαίνει ότι ορισμένες απόψεις τονίζονται με τρόπο που δεν θα ήταν ίσως απαραίτητος σε κάποια άλλη ποιμαντική περίσταση. Οι αναγνώστες της ελληνικής εκδόσεως θα πρέπει να έχουν ακόμη υπ' όψη ότι κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και επομένως οι συμβουλές για την ανατροφή των ορθοδόξων παιδιών στην Αγγλία δεν θα ακολουθούν πάντοτε ακριβώς τους κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα.
    Το μικρό σε μέγεθος και απλό στη γραφή αυτό βιβλίο καταφέρνει να αγγίξει με βαθύ πατερικό τρόπο και λόγο τις σημαντικότερες πλευρές του εγγάμου βίου και της ανατροφής των παιδιών: α) ενδομήτρια ζωή και γέννηση του παιδιού, β) πως να ακούμε τα παιδιά, γ) παιδί, σπίτι και σχολείο,  δ) θρησκευτική αγωγή παιδιών, ε) παιδί και τηλεόραση, στ) το παιδί στην εφηβεία, ζ) σχέσεις με το άλλο φύλο, η) χριστιανικός γάμος.

Σελίδες: 128
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.