ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Σύμφυτο - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Κωδικός: MF5194
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα

Μοναστηριακό Σύμφυτο (Symphytum officinale) που καλλιεργείται βιολογικά στους κήπους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Διατίθεται σε συσκευασία doypack που ανοίγει και κλείνει πολλές φορές με ασφάλεια.

Ευεργετικές ιδιότητες:
Σύμφωνα με την παραδοσιακή θεραπευτική  το Σύμφυτο, λόγω της ισχυρής στυπτικότητάς του, χρησιμοποιείται εξωτερικά (πλύσεις) στην επούλωση ρηχών τραυμάτων όπου βοηθά να σχηματισθεί σωστά ο ουλώδης ιστός. Χρειάζεται όμως προσοχή όταν το τραύμα είναι βαθύ, γιατί η γρήγορη επούλωση εξωτερικά, χωρίς αυτό να έχει επουλωθεί πιο βαθιά θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχηματισμό αποστήματος.
Εσωτερικά χρησιμοποιείται (με επίβλεψη ειδικού) για το γαστρικό και δωδεκαδακτυλικό έλκος, την διαφραγματοκήλη  και την ελκώδη κολίτιδα.
Έχει χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις βρογχίτιδας και ερεθιστικού βήχα, όπου καταπραΰνει και μειώνει τον ερεθισμό βοηθώντας ταυτόχρονα την απόχρεμψη.

Χρήση: Παρασκευάζεται ως αφέψημα. Ρίχνουμε ένα κουτάλι του φαγητού με ξηρά φύλλα του βοτάνου σε ένα φλιτζάνι νερό και το βράζουμε για ένα λεπτό. Το αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα και το στραγγίζουμε.
Για εξωτερική χρήση κάνουμε πλύσεις.
Για εσωτερική χρήση πίνουμε από το ρόφημα 1-2 κουτάλια του φαγητού τρεις (3) φορές την ημέρα. Γλυκαίνουμε κατά προτίμηση με μέλι.

Προφυλάξεις - Αντενδείξεις: Η λήψη του βοτάνου να γίνεται μόνο με την επίβλεψη ειδικού γιατί η υπερδοσολογία κατά την εσωτερική κατανάλωση του βοτάνου παρουσιάζει τοξικότητα. Επίσης να αποφεύγεται από γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Καθαρό βάρος: 40 γρ.

Πηγή πληροφοριών: Σάκης Κουβάτσος (Κλινικός Διατροφολόγος) http://www.haniotika-nea.gr/simfito/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X