ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Συναξαριστής 19ου και 20ού Αιώνος

Κωδικός: B4073
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα

Συναξαριστής 19ου και 20ού Αιώνος,
Βενεδίκτου Ιερομονάχου Αγιορείτου.

    Μετά την έκδοση του Συναξαριστού του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, σε Νεοελληνική απόδοση, με ενσωματωμένο το "Νέον Μαρτυρολόγιον" και το "Νέον Εκλόγιον", προβαίνουμε στην έκδοση του παρόντος τόμου του Συναξαριστού του 19ου και 20ού αιώνα, ως συμπλήρωσή των προηγουμένων τόμων του ανωτέρω Συναξαριστού.
    Ο παρών τόμος περιλαμβάνει τους Βίους των πλέον γνωστών αγίων του 19ου και 20ού αιώνα (1800-2000) των αναγνωρισμένων από τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες. Ως πηγές χρησιμοποιήθηκαν οι υπάρχοντες Συναξαριστές, το διαδίκτυο, φυλλάδες με τις Ακολουθίες των αγίων και άλλα Βοηθήματα. Σε αρκετούς αγίους γίνεται και η αναφορά ημερομηνίας της αγιοποιήσεώς τους, με τελευταία αναφορά την του αγίου Νικηφόρου του Λεπρού· η αγιοκατάταξή του έγινε την 1η - 3η Δεκεμβρίου 2012 σε συνεδρίαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως "περί αγιοκατατάξεώς του και την ημερομηνία της εορτής του κατά την 4ην Ιανουαρίου".
    Νομίζουμε ότι με τον τρόπο αυτόν ο παρών τόμος συμπληρώνει τον προαναφερθέντα Συναξαριστή του αγίου Νικοδήμου, αφού περιέχονται σ' αυτόν και οι πλέον πρόσφατα αναγνωρισθέντες άγιοι της Εκκλησίας μας. Ελπίζουμε και η εργασία αυτή να αποτελέσει μία παρότρυνσή προς όλους μας μέσα από τους Βίους συγχρόνων Αγίων προς την εν Χριστώ τελείωσή μας. Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν για την τελική μορφή του έργου και ιδιαίτερα προς τον Οσιολογιώτατο Αγιορείτη Μοναχό Μωυσή για τον Πρόλογο του παρόντος έργου. Ταπεινά ευχόμαστε οι Άγιοι να πληρώνουν τον κόπο τους. (Από την εισαγωγή της έκδοσης).

Σελίδες: 435
Διαστάσεις: 18 x 25 εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X