ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Το Τίμιον Ξύλο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου

Κωδικός: P7019
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Διαστάσεις:

Εικόνα της λειψανοθήκης, στην οποία βρίσκονται τα μεγαλύτερα τεμάχια του Τιμίου Ξύλου στο Άγιον Όρος. Λιθογραφία με πλούσια χρώματα και γυαλιστερό βερνίκι πάνω σε σκληρό MDF.

    Το Τίμιον Ξύλον είναι ο πολυτιμότερος πνευματικός θησαυρός της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου Αγίου Όρους. Στο καθολικό της φυλάσσονται σήμερα δεκατρία τεμάχια Τιμίου Ξύλου. Όλα έχουν σχήμα σταυρού ή βρίσκονται μέσα σε χρυσούς ή αργυροὺς σταυρούς. Όλα αυτά τα τεμάχια Τιμίου Ξύλου αρχικά συναποτελούσαν το περίφημο μέγιστο ανά τον κόσμο τεμάχιο, το οποίο δώρισε στον ιδρυτή και κτήτορα της μονής, Όσιο Παύλο τον Ξηροποταμηνό, ο αυτοκράτωρ Ρωμανός κατά τον 10ο αιώνα.
    Το πρώτο από αυτά τα τεμάχια είναι το μεγαλύτερο και περιφημότερο στον κόσμο και φέρει στο κάτω άκρο του μία ηλοπή, μία δηλ. από τις τρύπες που άνοιξαν τα καρφιά της Σταυρώσεως του Κυρίου. Ολόκληρος ο Σταυρός ζυγίζει περίπου 320 γραμμάρια. Σήμερα ο Σταυρός αυτός δεν εξέρχεται ποτὲ από την Μονή Ξηροποτάμου, φυλάσσεται μόνιμα μέσα στο καθολικό της και τίθεται σε προσκύνηση κατά τις πανηγύρεις και εορτές του Τιμίου Σταυρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X