Τσάι του Βουνού (Gender Sideritis L) - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Κωδικός: MF418
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
3.50€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Τσάι του Βουνού -   Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Πρόκειται για αρωματικό – φαρμακευτικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών  (Lamiaceae). Στην περιοχή της Μεσογείου, όπου φαίνεται να είναι και το κέντρο καταγωγής του φυτού, έχουν καταγραφεί πάνω από 100 διαφορετικά είδη του γένους Sideritis. Το παρασκευαζόμενο αφέψημα με το όνομα «Τσάι του Βουνού» παρουσιάζει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται στα συστατικά του αιθέριου ελαίου του  (φλαβονοειδή). Το τσάι του βουνού  προτιμάται ειδικά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της ευεργετικής του επίδρασης σε κρυολογήματα και φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ιδιότητες που ενισχύονται αισθητά  με την προσθήκη αγιορείτικου μελιού καστανιάς. Οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στην  αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. Ακόμη θεωρείται ευστόμαχο, εφιδρωτικό, τονωτικό, αντιερεθιστικό και αντιαναιμικό διότι περιέχει σίδηρο (Fe).  Οργανοληπτικά το ρόφημα είναι πολύ εύγευστο και αρωματικό, ενώ μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο.

Σε περιπτώσεις ερεθισμένου λαιμού δοκιμάστε  αφέψημα με τσάι του βουνού, αγιορείτικο μέλι καστανιάς και λεμόνι. Ενώ σε περιπτώσεις, που έχετε βήχα από κρυολόγημα αντικαταστήστε το λεμόνι με κανέλα.

Προφυλάξεις - Αντενδείξεις : Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

*Οι πληροφορίες προέρχονται από άρθρο του Σάκη Κουβάτσου στα Χανιώτικα Νέα

Καθαρό βάρος : 30 γρ.

Κριτικές

ΚΑΚΟ ΚΑΛΟ