Τσάι του Βουνού (Gender Sideritis L)

Κωδικός: MF418
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
2.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Τσάι του Βουνού

Πρόκειται για αρωματικό – φαρμακευτικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών  (Lamiaceae). Στην περιοχή της Μεσογείου, όπου φαίνεται να είναι και το κέντρο καταγωγής του φυτού, έχουν καταγραφεί πάνω από 100 διαφορετικά είδη του γένους Sideritis. Το παρασκευαζόμενο αφέψημα με το όνομα «Τσάι του Βουνού» παρουσιάζει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται στα συστατικά του αιθέριου ελαίου του  (φλαβονοειδή). Το τσάι του βουνού  προτιμάται ειδικά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της ευεργετικής του επίδρασης σε κρυολογήματα και φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ιδιότητες που ενισχύονται αισθητά  με την προσθήκη αγιορείτικου μελιού καστανιάς. Οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στην  αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. Ακόμη θεωρείται ευστόμαχο, εφιδρωτικό, τονωτικό, αντιερεθιστικό και αντιαναιμικό διότι περιέχει σίδηρο (Fe).  Οργανοληπτικά το ρόφημα είναι πολύ εύγευστο και αρωματικό, ενώ μπορεί να καταναλωθεί ζεστό ή κρύο.

Στο Άγιο Όρος φύεται το είδος  Sideritis athoa : (Papan. & Kokkini) που είναι ένα από τα 17 διαφορετικά είδη σιδερίτη που απαντώνται συνολικά στον Ελλαδικό χώρο.

Σε περιπτώσεις ερεθισμένου λαιμού δοκιμάστε  αφέψημα με τσάι του βουνού, αγιορείτικο μέλι καστανιάς και λεμόνι. Ενώ σε περιπτώσεις, που έχετε βήχα από κρυολόγημα αντικαταστήστε το λεμόνι με κανέλα.

Καθαρό βάρος: 45 γρ.

Κριτικές

ΚΑΚΟ ΚΑΛΟ