Βάμμα Πεντάνευρου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Κωδικός: MF2101
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
16.00€ 12.00€
Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

Βάμμα πεντάνευρου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Μοναστηριακό βάμμα πεντάνευρου (Plantago lanceolata / Plantago major) σε βιολογική ρακή από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ευεργετικές Ιδιότητες:

- Αντικαταρροϊκό και αποχρεμπτικό, ωφέλιμο σε παθήσεις του αναπνευστικού (βήχα, κοκκύτη, βρογχικό άσθμα, βρογχίτιδα).
- Είναι διουρητικό, στυπτικό και ωφέλιμο στη γαστρίτιδα, κολίτιδα, τα πεπτικά έλκη, τη δυσεντερία, το ευερέθιστο έντερο.
- Τα φύλλα του πεντάνευρου  βοηθούν να καθαρίσει το σώμα από την περίσσεια της χοληστερόλης.

Δοσολογία και τρόπος χρήσης: 20 σταγόνες σε πολύ λίγο νερό, τρεις φορές ημερησίως για διάστημα 10 ημερών. Επαναλαμβάνετε την ίδια δοσολογία μετά από παύση μιας εβδομάδας. (Για ενήλικες)

Προφυλάξεις - Αντενδείξεις: Τα βάμματα βοτάνων σε  διάλυμα αλκοόλης είναι πολύ δραστικά λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης φαρμακευτικών συστατικών. Για τον λόγο αυτό πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους σε παιδιά κάτω των 12 ετών και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.                                                                                        Όσοι παίρνουν αντιπηκτικά αίματος ή είναι επιρρεπείς σε θρόμβους αίματος δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσουν πεντάνευρο εσωτερικά.

Οι ως άνω πληροφορίες δεν είναι ιατρικές συμβουλές ούτε υποκατάστατο συμβουλών άλλου επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Παρέχονται για ενημερωτικούς και μόνον λόγους. Μην διακόψετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές συστάσεις περίθαλψης χωρίς πρώτα να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Τι είναι τα βάμματα; Βάμμα ονομάζουμε το παρασκεύασμα που λαμβάνουμε από την εμβάπτιση βοτάνων (νωπών ή αποξηραμένων), ρητινών κλπ σε αλκοολούχο διάλυμα. Το διάστημα που παραμένει το βότανο μέσα στο διάλυμα αλκοόλης, η οποία δρα ως διαλύτης, εκλύει τα ενεργά συστατικά του στα οποία και οφείλονται οι φαρμακευτικές του ιδιότητες. Τα βάμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Περιεχόμενο: 50 ml