ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Λόγος περί Νήψεως

Κωδικός: B4398
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα

Λόγος περί Νήψεως
Αρχ. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

    Ο παρών τόμος, "Λόγος περί νήψεως - Ερμηνεία στον άγιο Ησύχιο", περιέχει τον υπομνηματισμό του Γέροντος Αιμιλιανού στον περί νήψεως Λόγο του αγίου Ησυχίου, ο οποίος έγινε υπό μορφήν Κατηχήσεων τόσο στο Ιερό Κοινόβιο Ορμυλίιας όσο και στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας κατά τα έτη 1986-1987. Το κείμενο του αγίου Ησυχίου ελήφθη από τον πρώτο τόμο της εκδόσεως της Φιλοκαλίας, όπου όμως κρίθηκε αναγκαίο -για την καλύτερη απόδοσι- χρησιμοποιήθηκε το κείμενο της Ελληνικής Πατρολογίας του Migne.
Θεωρητικός και αναλυτικός ο ερμηνευτής στα πρώτα από τα διακόσια τρία κεφάλαια του αγίου Ησυχίου, γίνεται κατόπιν συνοπτικός στον υπομνηματισμό του, λόγω των πολλών επαναλήψεων του κειμένου, οι οποίες εν τούτοις φωτίζουν πάντα με έναν διαφορετικό τρόπο το θέμα της νήψεως. Γι' αυτό και ερμηνεύεται όλος ο Λόγος, εκτός ελαχίστων κεφαλαίων.
Οι εντός αγκυλών αριθμοί δηλώνουν το κεφάλαιο του Λόγου, κατά την έκδοσι της Φιλοκαλίας, οι δε παρενθέσεις του κειμένου περικλείουν ό,τι κρίθηκε απαραίτητο για την καλύτερη κατανόησι του επί μέρους τμήματος του κεφαλαίου που σχολιάζεται.
Λόγω της προφορικότητος της ερμηνείας, κατά την επιμέλεια των Κατηχήσεων απαλείφθηκαν οι φυσικές επαναλήψεις και οι προσωπικές αναφορές.
Ευχόμαστε η παρούσα έκδοσις να αποβή βοηθητική στον κάθε αναγνώστη, για την κατανόησι του τόσο λεπτού και θεμελιακού θέματος της νήψεως. (Από την έκδοση)

Σελίδες: 616
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα δύο πρώτα κιλά δέματος 4,50 €  - Κάθε επιπλέον κιλό +1,00 €

Τρόποι Πληρωμής :
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 τρόπους πληρωμής:

•    Αντικαταβολη - πληρωμή κατά την παράδοση στο σπίτι-χώρο σας

•    Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

•    Paypal
- Για Τηλεφωνικές Παραγγελίες από Άγιον Όρος: 23770 22389 (8:30 - 15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
X