US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μακαρόνια με Σάλτσα Μελιτζάνας

Υλικά:
½  κιλό μελιτζάνες
5 μέτριες ώριμες ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κλωναράκι βασιλικό
½ κιλό μακαρόνια

Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι με 2-3 κουταλιές νερό. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει ώσπου να πήξει. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνουν νέα άρθρα, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Παραδοσιακή Μελιτζανοσαλάτα Αγίου Όρους

Παραδοσιακή Μελιτζανοσαλάτα Αγίου Όρους

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο ώσπου να μαλακώσουν καλά και τις ξεφλουδίζουμε. Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε το αλάτι. Δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή αλάτι.

Σαλάτες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιουβαρλάκια με Τόνο

Γιουβαρλάκια με Τόνο

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε και με μια σπάτουλα τα τοποθετούμε με προσοχή σε ένα πυρέξ ή σε μία βαθιά πιατέλα. Εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει την...

Συνταγές για Ψάρια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μοναχός καλλιεργεί τα αμπέλια στο Άγιον Όρος

Κρασιά Αγίου Όρους: Ποιο Είναι το Μυστικό... Από τον 10ο Αιώνα Μέχρι Σήμερα!

Ο οίνος, ως ευλογημένο αγαθό, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο και στη ζωή των αγιορείτικων μονών. Ο ιδρυτής της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα, Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, όρισε κάθε μονή να έχει τα δικά της αμπελοτόπια. Έτσι, από τον 10ο αιώνα, οι ιδρυτές των μοναστηριών, αντιλαμβανόμενοι την αξία του κρασιού, είχαν αρκετούς αμπελώνες στα μοναστήρια τους. Στο Άγιον Όρος δεν υπήρχαν μεγάλες εκτάσεις για σιτηρά, λόγω της γεωγραφικής δυσκολίας και της αγριότητας του τόπου. Ωστόσο, το μικροκλίμα του Αγίου Όρους, καθώς και οι ιδιαίτεροι αμπελώνες του, αποτελούν βασικούς παράγοντες για μία ξεχωριστή οινική παραγωγή, μοναδική σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και το Βόρειο Αιγαίο. Μέχρι και σήμερα, ένας αριθμός μοναχών από κάθε μονή αναλαμβάνει να ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή του κρασιού.

Το Blog μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Merlot Ερυθρός Οίνος Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου
Λουκούμι Αγιορείτικο

Λουκούμι Αγιορείτικο

MP1167
7,50 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

IK7323
6,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Πολυκόμπι - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
7,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Η Διατροφή στη Νηστεία - Θεωρία και Πράξη
Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

MP1144
16,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

AN6039
18,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Αγιορείτικη Σπάτουλα

Αγιορείτικη Σπάτουλα

AE3774
30,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
ESPA Banner ESPA Banner