US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά:
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και την  σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη  κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter και μάθετε πότε θα ανέβει το επόμενο άρθρο, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Σάμαλι

Σάμαλι

Ανακατεύουμε προσεκτικά και ανάλαφρα τα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό, πάνω στο ζεστό γλυκό.

Γλυκά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασολάκια με Χταπόδι

Φασολάκια με Χταπόδι

Εφόσον έχουμε μουσκέψει, πλύνει και καθαρίσει τα φασολάκια αρχίζουμε να τα βράζουμε. Βράζουμε το χταπόδι μόνο του. Όταν τα φασολάκια θα έχουν μισοβράσει τότε ρίχνουμε το ζωμό του χταποδιού, τα υπόλοιπα υλικά και τα πλοκάμια ολόκληρα αλλά δεν ανακατεύουμε. Όταν σωθεί η σάλτσα σερβίρουμε τα φασολάκια κόβοντας τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια και γαρνίροντας με αυτά την πιατέλα γύρω γύρω.

Μαλάκια - Οστρακόδερμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

Η Σημασία του Κρασιού στη Χριστιανική Θρησκεία: Παλαιά & Καινή Διαθήκη

Ήδη από την Παλαιά Διαθήκη, ο οίνος αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο Νώε μετά τον κατακλυσμό φύτεψε και κατάφερε να φτιάξει το δικό του αμπέλι. Στην Έξοδο ο Θεός έδωσε υπόσχεση να ευλογήσει τρία σημαντικά αγαθά για τη ζωή του ανθρώπου, τον άρτο, το ύδωρ και τον οίνο. Τα εδάφη και το κλίμα στις περιοχές της Χεβρώνας και της Παλαιστίνης στάθηκαν ευνοϊκά για την καλλιέργεια αμπελώνων. Η αμπελουργία άνθισε σε σύντομο χρονικό διάστημα και απέκτησε μεγάλη φήμη, καθώς οι άνθρωποι καλλιεργούσαν τα κλήματά τους για την παραγωγή του ευλογημένου οίνου.

Το Blog μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ως Γλυκέα τω Λάρυγγί μου

Ως Γλυκέα τω Λάρυγγί μου

B4248
20,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Χειροποίητο Αγιορείτικο Γλυκό (Φλωρεντίνα)
Μοναστηριακό Λικέρ Πορτοκάλι

Μοναστηριακό Λικέρ Πορτοκάλι

MP1193
11,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Μέλι Ανθέων Αγίου Όρους - 1Kg

Μέλι Ανθέων Αγίου Όρους - 1Kg

MP1174
14,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Θήκη για Νάμα

Θήκη για Νάμα

AN6312
6,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Νάμα Βυζαντινό - 375 ml

Νάμα Βυζαντινό - 375 ml

MP1127
5,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Φασκόμηλο - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Μυστικός Δείπνος

Μυστικός Δείπνος

XK7455
26,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

AN6039
18,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

IK7817
320,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
ESPA Banner ESPA Banner