Υλικά:
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.