US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ψαρόσουπα Αγιορείτικη

Υλικά:
1 κιλό ψάρια διάφορα για βράσιμο
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
4 καρότα
2 πράσινες πιπεριές
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 πατάτες μέτριες
¼ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ρύζι

 

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1.5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός  από τον άνηθο. Όταν βράσουν όλα καλά βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ ή από τον μύλο των λαχανικών, εκτός μόνο από τις πιπεριές που τις αφαιρούμε. Σουρώνουμε τα ψάρια, τα αφαιρούμε και βάζουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι.

 

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνουν νέα άρθρα, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Χταπόδι ή Σουπιές με Πατάτες στο Φούρνο

Χταπόδι ή Σουπιές με Πατάτες στο Φούρνο

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι (ή τις σουπιές). Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και κρατάμε το ζουμί. Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες κομμένες ροδέλες ή κυδωνάτες. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και ρίχνουμε ζουμί, ώσπου να καλυφθούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Μαλάκια - Οστρακόδερμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουνουπίδι Σούπα

Κουνουπίδι Σούπα

Πλένουμε το κουνουπίδι, το  κόβουμε σε κομμάτια και πετάμε τα χονδρά κοτσάνια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν με το κουνουπίδι για 20 με 25 λεπτά. Κρατάμε ½ λίτρο από το βρασμένο  νερό, στο υπόλοιπο πολτοποιούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Σούπες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πορτοκαλοπιτάκια

Πορτοκαλοπιτάκια

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, το χυμό, το ξύσμα και το λικέρ, ανακατεύοντας τα καλά. Γεμίζουμε κάθε σφολιατάκι με 2 κουταλιές γέμιση και τα τυλίγουμε στα δύο, ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα. Αλείφουμε τα πορτοκαλοπιτάκια με λίγο  λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς  για 20 λεπτά περίπου.

Γλυκά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μαγειρική του Αγίου Όρους

Μαγειρική του Αγίου Όρους

B4255
28,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Βάμμα Ιβίσκου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Πολυκόμπι - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
7,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

AN6039
18,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Μέλι Καστανιάς Αγίου Όρους - 1Kg

Μέλι Καστανιάς Αγίου Όρους - 1Kg

MP1171
16,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
ESPA Banner ESPA Banner