Γλυκά

Εκμέκ νηστίσιμο

Εκμέκ νηστίσιμο

Υλικά:

½ κιλό κανταϊφι
1 βιτάμ
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας... ότι προτιμάται)
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 - 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική κρέμα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση :
Ξαίνουμε καλά το κανταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κανταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

1η Κρέμα:
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο κανταϊφι.

2η Κρέμα:
Χτυπάμε  την φυτική κρέμα με 3 - 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

Δείτε εδώ όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γραστρονομίας.

Νέα Προϊόντα από το Άγιον Όρος