US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Γεμιστά

Υλικά:
3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
3 πιπεριές
8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
4 κρεμμύδια τριμμένα
1 μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα και ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:
Αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τις γυρνάμε ανάποδα για να στραγγίξουν. Το εσωτερικό από τις ντομάτες το περνάμε στον τρίφτη. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μόνο μία βράση, για να μαλακώσει λίγο το ρύζι. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

 

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνουν νέα άρθρα, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα

Σε μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με το νερό, ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο με το πινέλο και απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια σουσάμι. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γαρνίρουμε με όσα αμύγδαλα θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Γλυκά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασολάκια Λαδερά του παπά  Χερουβείμ

Φασολάκια Λαδερά του παπά Χερουβείμ

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε. Αν είναι κατεψυγμένα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα όπως είναι. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα φασολάκια. Ανακατεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε το νερό. Όταν μισοβράσουν προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και ντομάτα. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά, αφήνοντας τη σάλτσα να είναι λίγο ζουμερή.

Όσπρια - Λαδερά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οσία Γερόντισσα Γαλακτία

Οσία Γερόντισσα Γαλακτία: Γιατί Δίνει Πόνο ο Θεός

Τι μας διδάσκει η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία για τον πόνο στη ζωή μας. Οι τρεις λόγοι που ο Θεός μας στέλνει πόνο, σύμφωνα με τη Γερόντισσα. Η παρακαταθήκη της Γερόντισσας και οι μαρτυρίες ανθρώπων που τη συνάντησαν συγκεντρώνονται στο νέο βιβλίο που αφορά τη ζωής της, με την υπογραφή του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο και του Ἀρχιμ. Ἀντώνιου Φραγκάκη.

Το Blog μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
Ελαιόλαδο Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής - 1lt

Ελαιόλαδο Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής - 1lt

MP1146
22,40 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Χειροποίητο Αγιορείτικο Γλυκό (Φλωρεντίνα)
Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

MP1144
16,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Λουκούμι Αγιορείτικο

Λουκούμι Αγιορείτικο

MP1167
7,50 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Φλαμούρι - Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας

Φλαμούρι - Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας

MF5103
3,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
7,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
ESPA Banner ESPA Banner