ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα

Υλικά:
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κιλά κολοκύθα χοντροκομμένη
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
½ κουταλάκι κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε διαδοχικά την κολοκύθα, την πατάτα και το κύμινο. Προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την χτυπάμε στο μπλέντερ, ώσπου να αποκτήσει υφή αραιής κρέμας. Τέλος, ελέγχουμε το νερό και το αλάτι.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

X