Φακές Σούπα Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε κρύο νερό εξαρχής. Μόλις πάρουν μία βράση, χύνουμε το νερό και το αντικαθιστούμε με ζεστό νερό. Αφού βράσουν...
Χορτόσουπα Βελουτέ Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν. Τα περνάμε από το μπλέντερ να αποκτήσουν κρεμώδη...
Κουνουπίδι Σούπα Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε κομμάτια και πετάμε τα χονδρά κοτσάνια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν...
Ντοματόσουπα Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα σοτάρουμε στο λάδι. Βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες, τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε το χυμό...
Μαγειρίτσα με Μανιτάρια Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε μέχρι να...
Ψαρόσουπα Αγιορείτικη Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1.5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον...
Κολοκυθόσουπα Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε διαδοχικά την κολοκύθα, την πατάτα και το κύμινο. Προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει...
Χταποδόσουπα Βράζουμε τα χταποδάκια και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ζουμί από τα...
Μαγειρίτσα με Ταχίνι και Ρίγανη Βάζουμε στην χύτρα τα μανιτάρια, το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες, ένα φλυτζάνι νερό, την ρίγανη, το πιπέρι, για να πάρουν μια βράση....
Μανιταρόσουπα Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια στα δύο αν είναι μεγάλα, τα πλένουμε ή τα στραγγίζουμε από το χυμό τους, αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα.Τα τοποθετούμε σε...
Αγιορείτικη Ταχινόσουπα Το ταχίνι περιέχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο (κατά της οστεοπόρωσης), σίδηρο (σωματική και πνευματική ευεξία), κάλιο,...
Τραχανάς Βράζουμε 3,5 φλιτζάνια νερό μαζί με το γάλα, τη φυτίνη και το λάδι. Ρίχνουμε τον τραχανά λίγο λίγο,ανακατευόντας.