ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣGR

Σουπιές Πλακί

Σουπιές Πλακί

Υλικά:
1,5 κιλό σουπιές
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμός και φέτες λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια. Βάζουμε σε μία ανοιχτή κατσαρόλα το λάδι, τις σουπιές, το μαϊντανό, το λεμόνι, την φλούδα πορτοκαλιού και λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μερικές βράσεις. Αν χρειάζεται να πήξουμε τη σάλτσα, διαλύουμε δύο κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

X