Υλικά:
125 γρ. ταχίνι
600 γρ. αλεύρι τύπου 70%
175 γρ. άχνη ζάχαρη
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
¼ της κούπας νερό
¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη
¼ της κούπας φυτική κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη ν’ ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.