Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια
200 γρ. ταραμάς
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδου
2 φλυτζάνια χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές μαϊντανός
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό επί μία ώρα να ξαρμυρίσει. Τσιγαρίζουμε με το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε τον ταραμά, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και το μαϊντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να "πιουν" το νερό. Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγη τριμμένη φρυγανιά και την σάλτσα.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.