Υλικά:
1,5 κιλό πράσα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1,5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
3 καρότα
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε μακρόστενα κομμάτια ή ψιλοκομμένα. Τα ρίχνουμε στη σάλτσα που κάναμε, προσθέτουμε τα καρότα και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Πριν τα σερβίρουμε, τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.