Υλικά:
5 κιλά μέτρια κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
Κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους σπόρους. Τα απλώνουμε σε ταψί. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και μισή κουταλιά της σούπας κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα κυδώνια. Ψήνουμε στους 100 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε τα κυδώνια σε πιάτα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.