Υλικά:
1 κιλό πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό αγριόπρασα ή μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φυτικό
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
1,5 φλιτζάνι λάδι
1 κρασοπότηρο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Πλένουμε καλά τα αγριόπρασα και τα κόβουμε χονδρές ροδέλες 3-4 εκ. (Αν είναι μανιτάρια τα κόβουμε ψιλές φέτες). Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φέτες. Ανακατεύουμε σε ταψί όλα τα υλικά και προσθέτουμε με προσοχή νερό, ίσα-ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες. Το βάζουμε στον φούρνο (200 βαθμούς), ώσπου να μείνουν οι πατάτες με το λάδι τους και να είναι ξεροψημένες.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.