US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πιπεριές Γεμιστές με Μανιτάρια

Υλικά:
8 πιπεριές για γέμισμα
2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα για κάθε πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
2 ώριμες ντομάτες
2 καρότα
Μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι, λάδι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα καρότα ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, λίγο λάδι και ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν ψηθούν οι πιπεριές από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνουν νέα άρθρα, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Αγκινάρες με Φασόλια

Αγκινάρες με Φασόλια

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα γυρίζουμε 2-3 φορές. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νερό, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, τις αγκινάρες, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

Λαχανικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κολοκυθολουκουμάδες

Κολοκυθολουκουμάδες

Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια. Αλατίζουμε λίγο και τα στύβουμε καλά. Ρίχνουμε το τυρί, το δυόσμο, το πιπέρι, τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά και το φαρίν απ ώστε να πήξουν. Όταν κάψει το λάδι στη φριτέζα ή το τηγάνι ρίχνουμε μέσα τους λουκουμάδες τους οποίους έχουμε πρώτα αλευρώσει. Όταν ροδίσουν καλά τους βγάζουμε.

Λαχανικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη Σαρακοστή - The Great Lent - halva

Τι τρώμε τη Μεγάλη Σαρακοστή: Κανόνες και Εξαιρέσεις της νηστείας

Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί την αρχαιότερη νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, οι πιστοί προετοιμάζονται ψυχικά και σωματικά για το μεγάλο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου.

Το Blog μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Arta Culinară A Sfăntului Munte

Arta Culinară A Sfăntului Munte

B4395
32,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Σφραγίδα για Κόλλυβα IC XC NIKA

Σφραγίδα για Κόλλυβα IC XC NIKA

AE3627
8,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

IK7323
6,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Θήκη για Νάμα

Θήκη για Νάμα

AN6312
6,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Ροζέ Οίνος Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου
Λουκούμι Αγιορείτικο

Λουκούμι Αγιορείτικο

MP1167
7,50 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
7,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Χειροποίητο Αγιορείτικο Γλυκό (Φλωρεντίνα)
Τσουκνίδα - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ESPA Banner ESPA Banner