US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ψάρια στο Φούρνο με Αγριόπρασα

Υλικά:
1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κλπ.)
½ κιλό αγριόπρασα
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
Φέτες ντομάτας
½ κρασοπότηρο λεμόνι

Εκτέλεση:
Αν τα αγριόπρασα είναι λεπτά, τα αφήνουμε ολόκληρα αλλιώς τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τα πλένουμε και τα απλώνουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα απλώνουμε πάνω στα αγριόπρασα. Πάνω στα ψάρια απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι. Προσθέτουμε νερό (από μια γωνία του ταψιού) τόσο, ώστε να μην καλύπτονται οι ντομάτες. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνει το λάδι του.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνουν νέα άρθρα, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Πατάτες Κυπριακές

Πατάτες Κυπριακές

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν.

Λαχανικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χουσάφι - Παραδοσιακή Συνταγή από το Άγιον Όρος

Χουσάφι - Παραδοσιακή Συνταγή από το Άγιον Όρος

Μουσκεύουμε από το βράδυ σε κατσαρόλα με το ανάλογο νερό όλα τα υλικά. Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 40 λεπτά, ώσπου να δέσει το ζουμί. Είναι έτοιμο όταν το μείγμα γίνει ένας μέτριος χυλός.

Γλυκά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
κόλυβα στολισμένα στο άγιον όρος - koliva decorated on mount athos

Συνταγή για Κόλυβα Αγίου Όρους

Αυθεντική παραδοσιακή συνταγή για κόλυβα από τους πατέρες στο Άγιον Όρος. Εύκολη συνταγή βήμα - βήμα. Εκτέλεση: Βράζουμε το σιτάρι τόσο ώστε να μη χυλώσει. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα για να τραβήξει το νερό του. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά (εκτός από την άχνη ζάχαρη) και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε σε πιατέλα και τα πιέζουμε από πάνω με μία λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη. Αν τα κόλυβα είναι για μνημόσυνο ή τρισάγιο, σχηματίζουμε στην επιφάνεια ένα σταυρό με κανέλα ή αμύγδαλο ή σπόρους από ρόδι. Αν είναι για εορταζόμενο Άγιο, σχηματίζουμε τη μορφή του Αγίου με κανέλα ή φυσικά χρώματα.

Ψωμί - Πρόσφορα - Κόλυβα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές

Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές

B4253
25,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Μετόχι Δοντά Ερυθρός Οίνος Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας
Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

IK7323
6,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Αχιλλέα - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
7,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Χειροποίητο Αγιορείτικο Γλυκό (Φλωρεντίνα)
Βάμμα Ιβίσκου Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

AN6039
18,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
ESPA Banner ESPA Banner