Βύσσινο Γλυκό Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα με το ειδικό εργαλείο. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το...
Μήλα Ψητά στο Φούρνο Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους. Τοποθετούμε τα μήλα σε...
Εκμέκ Νηστίσιμο Ξαίνουμε καλά το κανταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κανταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150...
Χαλβάς με Ινδοκάρυδο Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Προσθέτουμε κατόπιν το σιμιγδάλι σιγά σιγά προσέχοντας να μην σβωλιάσει καθώς...
Τρούφες με Σταφίδες Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, τη σοκολάτα και το μπράντυ. Τέλος...
Μελομακάρονα Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός...
Πουτίγκα Μουσκεύουμε τις σταφίδες με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη, το ζελέ λεμόνι, τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια...
Σκαλτσούνια Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο μέτριο. Με το φλυτζανάκι του καφέ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους. Στη μέση βάζουμε 1 κουταλάκι...
Τσιζκέικ Λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μείγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί...
Φοινίκια Χτυπάμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο και το ελαιόλαδο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά και αλεύρι,...
Τσουρέκι Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 – 3 ώρες. Σε μια κατσαρόλα...
Σάμαλι Ανακατεύουμε προσεκτικά και ανάλαφρα τα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό, πάνω στο ζεστό γλυκό.