Υλικά:
1/2 κιλό ρύζι κίτρινο
1 διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά και αρακά
Άνηθο (ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας)
1-2 αβοκάντο ώριμα
1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι με τα λαχανικά και το αλάτι και τα σουρώνουμε. Το ξεπλένουμε με ζεστό ή κρύο νερό, για να φύγει η κόλλα του. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους. Κατόπιν το ανακατεύουμε με το ρύζι. Το φαγητό είναι έτοιμο. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγα μαυρομάτικα φασόλια.
Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.