US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Τρουφάκια Αλάδωτα

Υλικά:
500 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
500 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
550 γρ. ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
Λίγο ανθόνερο

 

Εκτέλεση:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια μάζα που να πλάθεται. Σ’ ένα πιάτο βάζουμε λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας, ώστε να μην κολλάει η ζύμη όταν τα πλάθουμε. Δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε, στρογγυλό ή στενόμακρο. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα τρουφάκια με πιρούνι ένα - ένα μέσα σε αυτήν. Έχουμε στρώσει σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα ακουμπάμε  εκεί. Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομική χάρτινη θήκη για τρουφάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

 

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνουν νέα άρθρα, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Μοναχός καλλιεργεί τα αμπέλια στο Άγιον Όρος

Κρασιά Αγίου Όρους: Ποιο Είναι το Μυστικό... Από τον 10ο Αιώνα Μέχρι Σήμερα!

Ο οίνος, ως ευλογημένο αγαθό, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο και στη ζωή των αγιορείτικων μονών. Ο ιδρυτής της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα, Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, όρισε κάθε μονή να έχει τα δικά της αμπελοτόπια. Έτσι, από τον 10ο αιώνα, οι ιδρυτές των μοναστηριών, αντιλαμβανόμενοι την αξία του κρασιού, είχαν αρκετούς αμπελώνες στα μοναστήρια τους. Στο Άγιον Όρος δεν υπήρχαν μεγάλες εκτάσεις για σιτηρά, λόγω της γεωγραφικής δυσκολίας και της αγριότητας του τόπου. Ωστόσο, το μικροκλίμα του Αγίου Όρους, καθώς και οι ιδιαίτεροι αμπελώνες του, αποτελούν βασικούς παράγοντες για μία ξεχωριστή οινική παραγωγή, μοναδική σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και το Βόρειο Αιγαίο. Μέχρι και σήμερα, ένας αριθμός μοναχών από κάθε μονή αναλαμβάνει να ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή του κρασιού.

Το Blog μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάρια Γεμιστά

Καλαμάρια Γεμιστά

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα ψιλοκόβουμε. Ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά ρίχνουμε τα...

Μαλάκια - Οστρακόδερμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κεφτέδες με Τόνο και Ταραμά

Κεφτέδες με Τόνο και Ταραμά

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά. Λιώνουμε τον τόνο με το πιρούνι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο να δέσει και μετά...

Συνταγές για Ψάρια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πάντα Ευλογημένο το Τραπέζι σας

Πάντα Ευλογημένο το Τραπέζι σας

B4463
20,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
7,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Οινόμελι Μυλοπόταμος - 750 ml

Οινόμελι Μυλοπόταμος - 750 ml

MP1122
11,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Χειροποίητο Αγιορείτικο Γλυκό (Φλωρεντίνα)
Τσουκνίδα - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

IK7323
6,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

MP1144
16,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Βάμμα Τσουκνίδας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ESPA Banner ESPA Banner