US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Καβούρες Γιαχνί

Υλικά:
2 καβούρες μεγάλες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
Αλάτι, πιπέρι, δάφνη

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τις καβούρες σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 40 λεπτά. Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το ζουμί, όπου έβρασαν οι καβούρες και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί. Αφήνουμε αυτή τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις βρασμένες καβούρες, αφού πρώτα τις κάνουμε από πάνω μια τομή με μαχαίρι. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις μαγειρεύουμε σκεπασμένες σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και τις κατεβάζουμε.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter και μάθετε πότε θα ανέβει το επόμενο άρθρο, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Λαχανικά σε Πήλινο Σκεύος με Κάλυμα

Λαχανικά σε Πήλινο Σκεύος με Κάλυμα

Κόβουμε τα λαχανικά σε φετάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι. Σκεπάζουμε το πήλινο με το κάλυμμα του και ψήνουμε το φαγητό για 60 λεπτά στους 250 βαθμούς.

Λαχανικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβανί

Ρεβανί

Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί με τα αυγά και τη ζάχαρη που έχουμε ήδη χτυπήσει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.

Γλυκά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μοναχός καλλιεργεί τα αμπέλια στο Άγιον Όρος

Κρασιά Αγίου Όρους: Ποιο Είναι το Μυστικό... Από τον 10ο Αιώνα Μέχρι Σήμερα!

Ο οίνος, ως ευλογημένο αγαθό, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο και στη ζωή των αγιορείτικων μονών. Ο ιδρυτής της μοναστικής πολιτείας του Άθωνα, Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, όρισε κάθε μονή να έχει τα δικά της αμπελοτόπια. Έτσι, από τον 10ο αιώνα, οι ιδρυτές των μοναστηριών, αντιλαμβανόμενοι την αξία του κρασιού, είχαν αρκετούς αμπελώνες στα μοναστήρια τους. Στο Άγιον Όρος δεν υπήρχαν μεγάλες εκτάσεις για σιτηρά, λόγω της γεωγραφικής δυσκολίας και της αγριότητας του τόπου. Ωστόσο, το μικροκλίμα του Αγίου Όρους, καθώς και οι ιδιαίτεροι αμπελώνες του, αποτελούν βασικούς παράγοντες για μία ξεχωριστή οινική παραγωγή, μοναδική σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και το Βόρειο Αιγαίο. Μέχρι και σήμερα, ένας αριθμός μοναχών από κάθε μονή αναλαμβάνει να ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή του κρασιού.

Το Blog μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ρίγανη Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας

Ρίγανη Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας

MF5007
4,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Ελαιόλαδο Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής - 250 ml

Ελαιόλαδο Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής - 250 ml

MP1153
11,20 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Μυστικός Δείπνος

Μυστικός Δείπνος

XK7455
26,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Χειροποίητο Αγιορείτικο Γλυκό (Φλωρεντίνα)
Μέλι Ανθέων Αγίου Όρους - 1Kg

Μέλι Ανθέων Αγίου Όρους - 1Kg

MP1174
14,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές

Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές

B4253
25,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Ιπποφαές - Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
6,50 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
ESPA Banner ESPA Banner