US Από το Άγιον Όρος ... στο σπίτι σας
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μακαρονάδα με Σάλτσα Αχινών

Υλικά για τη μακαρονάδα:
1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά ρίγανη

 

Υλικά για τη σάλτσα:
5 αχινοί
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

 

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με το βούτυρο και το λάδι, ρίχνοντας και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε καλά. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι. Ανοίγουμε τους αχινούς και παίρνουμε το χαβιάρι τους και το ζουμί τους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Αφού βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια.

 

Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές του π. Νικήτα.

Μοιράσου αυτό το άρθρο

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πότε ανεβαίνουν νέα άρθρα, καθώς και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις από τα Μοναστηριακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνουπίδι Κοκκινιστό με Μήλο και Πορτοκάλι

Κουνουπίδι Κοκκινιστό με Μήλο και Πορτοκάλι

Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μεγάλες φούντες. Το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τη φούντα προς τα πάνω. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το κόβουμε σε λεπτές οριζόντιες φέτες μαζί με τη φλούδα και το...

Λαχανικά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

Γλυκά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
forest-honey-mount-athos

Μέλι: Οφέλη και Ευεργετικές Ιδιότητες για Κάθε Ποικιλία

Το  μέλι από την αρχαιότητα έως σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τόσο στη διατροφή των ανθρώπων όσο και στις θεραπευτικές μεθόδους. Πολλά είναι τα είδη του και όλα έχουν ανεκτίμητη θρεπτική και ενεργειακή αξία. Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα οφέλη, την αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες για κάθε τύπο μελιού.

Το Blog μας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Καλογηρική Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική
Χειροποίητο Αγιορείτικο Γλυκό (Φλωρεντίνα)
Νηστίσιμη Μερέντα

Νηστίσιμη Μερέντα

MP1166
7,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

Μέλι Βελανιδιάς Αγίου Όρους - 1Kg

MP1144
16,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Μείγμα Βοτάνων με Μάραθο για την Δυσπεψία
Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

Ποδιά Διακονική (Εργασίας)

AN6039
18,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας

IK7323
6,00 €
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ
ESPA Banner ESPA Banner